Comunicats de Suport

09/06/2012                                                                                                                                                                                                    

Text repartit a sants en solidaritat amb els detinguts i empresonats.

Dos veïns del barri de Sants han sigut empresonats. Rubén i Andreu resten segrestats a la presó de Brians I per atrevir-se a lluitar, per aspirar a un món millor i provar de posar-lo en pràctica, per ser revolucionaris.

Amb 23 i 22 anys d’edat, són els nostres companys i amics.
Companys perquè junts gestionem els nostres centres socials, també hem alliberat Can Batlló amb les associacions de veïns, hem aturat desnonaments i desallotjaments, hem participat i participem de les assemblees de barri, hem fet vaga i hem format part dels piquets. Juntes hem intentat aportar el nostre gra de sorra per tal de transformar la realitat social d’aquest barri i així mostrar que no estem sols en front la misèria diària, que juntes sóm més fortes.

Amics perquè els estimem, per el que ens han donat, perquè junts hem rigut, hem sofert, hem lluitat, hem estimat, hem après a odiar, perquè no som rates ni vàndals com afirmen la policia i el govern; sí som els vostres fills i veïns, els estudiants, treballadors, aquells que passem els matins a les cues del SOC. Nosaltres, vosaltres.

Avui, en un moment en el qual la tensió social està més latent que mai, és necessari mantenir les coses com estan a qualsevol preu. Mentre que injecten milions per rescatar els bancs, a nosaltres ens apliquen reformes laborals que afavoreixen el lliure acomiadament, ens neguen els crèdits i ens foten fora de casa, alhora ens diuen que tot això es per al bé de tots, mentre ells continuen enriquint-se i a nosaltres ens procuren curros de merda, temporals i sense futur. No tenen en canvi cap problema en gastar-se milions en muntar circs mediàtics i repressius com hem viscut l’1 de maig, on hi havia policies a cada cantonada, checkpoints a plaça de sants, preguntant per la seva ideologia als veïns que passejaven. Diaris i telenotícies parlant de la necessitat d’ordre i pau en la situació més violenta que aquests lladres ens han fet viure en els últims temps.
I potser la classe política i empresarial d'aquest país dormi avui una mica més tranquil•la després d’haver-nos perseguit, reprimit i empresonat, no saben que a nosaltres, els de sota, la repressió no ens atura, ens fa mes fortes!

La vaga general del 29 de març va ser un reflex d'aquesta tensió latent, un esclat, una demostració del que ha de ser la vaga com a eina de lluita, una interrupció del funcionament del sistema, el bloqueig de la producció, els fluxos de persones i mercaderies, l’atac als responsables de la nostra opressió, la vaga és compartir el que ens queda, la ràbia, el pa, els somnis...
Dir que tenim dret a treballar un dia de vaga, és dir que tenim dret a condemnar-nos a l’explotació, és encadenar-nos i encadenar alhora al company i al veí; és la por a perdre el lloc de treball, una falta de solidaritat cap aquells que han perdut aquesta por, aquells que ja no tenen res per perdre.

Els piquets van dur a terme una vaga innegociable, irrecuperable, milers de persones d’arreu varen suportar les càrregues policials, varen realitzar i donar suport als sabotatges fets contra qui ens oprimeix; res del tradicional passeig i míting on tots ens sentim venuts, on darrere de paraules ardents es signen els nostres acomiadaments. Això és el que aquests sindicats grocs, sicaris del poder, haguessin desitjat, unes bones fotos amb molta gent de passeig i les seves cares en portada dient que és necessari lluitar.

I és que no és casual, que a qui realment s'ha decidit a lluitar, se'l empresoni i reprimeixi, que ploguin les detencions, que als nostres joves els segrestin en sortir del treball, passant-se dies en comissaria a espera d'un judici on s’entreveu la presó. Seguiments, informes sobre la vida quotidiana d'aquells que lluiten i els seus familiars, potser no ha viscut que li preguntin al carrer a un per la seva ideologia, que agents de paisà passin el dia prenent el cafè i menjant al seu costat, pel simple fet d'atrevir-se a canviar les coses.

Potser això que expliquem sigui una realitat que li resulti aliena, potser també és una realitat que s'obstinen a amagar, que solament en alguns moments desborda i els és impossible fer callar; com els centenars de desnonaments que s'han aturat, com les càrregues policials en les ultimes mobilitzacions. Igualment tampoc creiem que sigui aliè a la misèria de la qual parlem.

Quelcom que tenim clar, és que la nostra història ens demostra que és solament mitjançant la lluita que l'ésser humà ha sobreviscut amb dignitat als interessos d'unes minories que des de sempre han captat els diners i el poder. També sabem que és mitjançant l'auto-organització, sense jerarquies ni poder, que som capaces de ser lliures, si aspirem a una societat fonamentada en el suport mutu i la llibertat individual i col•lectiva.

Amb amb aquest text cridem a la solidaritat entre iguals, al suport cap a tots els represaliats a causa de la vaga general del 29 de març i de totes les mobilitzacions que es van dur a terme i que vindran.

Van venir a buscar a l’Andreu i en Rubén, a qui els va venir a buscar i als seus amos fa ja temps que els hem declarat la guerra. La hi hem declarat en el moment en què hem decidit no acatar les seves lleis, en el moment que volem deixar de ser la mercaderia amb la que juguen, en el moment en què sentim que lluitar és l’únic camí, igual que lluiten milions de persones per tirar endavant malgrat tot.

Quan un somriure irònic recorri el seu rostre al veure les declaracions del president sobre la necessitat de cobrar-nos la sanitat, en el moment en què no pugui pagar la seva hipoteca i es cabregi amb el banc, quan al no trobar treball se n’adoni que juguen amb les nostres vides com si fóssim objectes per comprar i vendre, si veu que per a ells, la seva vida poc val, amb prou feines uns bitllets, i vulgui recuperar-la... haurà passat a formar part d'aquesta guerra. No oblidi llavors, que si ens ajuntem, sempre serem mes forts que ells.

Llibertat per als detinguts i empresonats. Auto-organització, suport mutu i acció directa

Anarquistes de Sants

07/06/2012                                                                                                                                                                                                    

Comunicat de les encausades pels fets del Parlament

Davant la detenció i empresonament de l'Andreu i el Rubén, nosaltres les encausades pels fets del Parlament del 15 de juny de 2011 volem fer arribar el següent missatge:

Companys el vostre empresonament només ha fet que el nostre amor a la llibertat creixi encara més. Estarem aquí continuant amb la nostre lluita diària i quotidiana a l'espera de poder abraçar-vos de nou. Desitgem que estigueu bé i volem fer-vos arribar tot el nostre suport.

Ja és la segona detenció i empresonament que patim en algun dels membres del nostre col·lectiu d'encausades del 15j, degut als fets que van succeir durant la vaga general del 29 de març. Si l'excusa per la repressió a l'abril del 2012 va ser l'alarma provocada arran de la cimera del Banc Central Europeu al maig, quina és l'excusa ara per continuar detenint i tenint vaguistes empresonades preventivament? Com pot ser que es criminalitzi la vaga com a eina de reivindicació social? 

Entenem que l'estratègia que estan seguint els Mossos d'Esquadra dirigits des de la Conselleria d'Interior, es anar detenint persones que estiguin fitxades o amb antecedents policials per desacreditar qualsevol tipus de dissidència, encaminada a aturar les retallades, i a denunciar l'actual sistema econòmic i polític. Un sistema que treballa contra les organitzacions socials transformadores d'aquest país. I d'aquesta manera perjudicar el seu entorn més immediat; i així anul·lar la seva activitat política mitjançant la por i la saturació de processos judicials oberts.

Davant d'aquesta situació només tenim una resposta col·lectiva i contundent. No acotarem el cap. Seguirem construint un nou món i millor des de la modèstia i la humilitat en els nostre col·lectius i en aquells projectes que considerem son importants per la transformació social que desitgem per al planeta en el que vivim.

Aquest és el nostre compromís amb vosaltres Rubén i Andreu, amb la resta de detingudes, amb les empresonades i amb tots els seus entorns familiars i polítics.

Gràcies a totes les que ens escolteu i ens recolzeu. I com sempre ens veiem als carrers amigues!!!

ATUREM UN I MIL COPS EL PARLAMENT!
ATUREM UN I MIL COPS LA REPRESSIÓ!
RUBÉN I ANDREU LLIBERTAT! 

06/06/2012                                                                                                                                                                                                    

Comunicat de rescat en suport al Rubén i l'Andreu !

Des de Rescat, col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes i a tots els lluitadors per combatre aquest ordre establert, ens volem solidaritzar amb en Rubén i l'Andreu veïns del barri de Sants, que el passat 31 de maig van ser empresonats per participar en els piquets de la Vaga General el passat 29 de març a Barcelona.

La setmana passada, durant els dies  30 i 31 de maig, la Conselleria d'Interior dirigida per Felip Puig i Manel Prats va engegar una cacera de bruixes detenint a un total de 11 persones acusades de participar a les protestes de la Vaga General del passat 29 de març, on milers de persones vam sortir al carrer per fer sentir la ràbia contra l'actual conjuntura econòmica i retallada en drets bàsics, com és el cas de l'educació i la sanitat. Les detencions van anar dirigides contra activistes compromesos política i socialment amb els diferents moviments de la ciutat, en aquest cas de l'esquerra independentista, autònoms i moviment llibertari.
Les dues persones empresonades com a mesura cautelar són en Ruben Molina i Marin de 23 anys i l’Andreu Curto i Baiges de 22 anys, tots dos membres del Centre Social Autogestionat Can Vies i dels moviments socials del barri, i aquest últim, l’Andreu, militant de Maulets, i per tant de l'esquerra independentista.
 
Des de la Vaga General del 29 de març han estat detingudes un total de 100 persones i 5 empresonades, acusades fins ara de participar en els piquets,talls de trànsit o en la manifestació de la tarda al centre de Barcelona. En total, un centenar de militants vinculats i vinculades a la dissidència política del país, des de l’esquerra independentista a l’anarco-sindicalisme, passant pels moviments socials. Avui, l'estratègia repressiva del ministeri de l'interior, en Jorge Fernández Díaz, i de la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya, acompanyada de la mà del Director General del Mossos d'Esquadra, Manel Prats, és la de fer callar qualsevol moviment que intenti alterar o sabotejar qüestionant l'autoritat d'aquest sistema capitalista i de les injustícies que se'n deriven, utilitzant els empresonaments de caràcter preventiu com a mesura de càstig per silenciar i atemorir persones, i col·lectius que formen part d'un autèntic contrapoder.
 
Des de Rescat volem fer una crida a la lluita i a la solidaritat amb en Rubén i l'Andreu, i amb les encausades de la Vaga del 29 m, perquè ara més que mai ens toca sortir al carrer i fer sentir la nostra veu i novament plantar cara a aquest sistema econòmic i a la repressió per part de l'estat espanyol i de CiU. Perquè tan sols amb la revolta i la solidaritat aconseguirem portar els nostres companys a casa!!!
 
Llibertat Ruben i Andreu !
 
Llibertat Preses Polítiques !

 

05/06/2012                                                                                                                                                                                                    

Des de l'assemblea del Campus Nord exigint la Llibertat de Rubén i Andreu
Des de l'assemblea del Campus Nord donem tot el nostre suport i solidaritat als companys Andreu, Rubén i a totes les companyes que siguin víctimes de la repressió amb detencions i empresonaments arran dels fets de la vaga general del 29 de març.
No és casualitat que totes les persones detingudes siguin membres actius i militants dels moviments socials que lluiten dia a dia pels drets i llibertats en contra la violència inherent al sistema.
Aquestes detencions responen a una estratègia política amb el suport dels mitjans policials i de comunicació per tal de callar les veus d'aquelles que denuncien i que s'oposen a les injustícies.
És per això que fem una crida a la mobilització i a la solidaritat activa. No és moment de pors; és l'hora de prendre els carrers, plantar cara i recuperar les nostres vides. Exigim la llibertat de l'Andreu i en Rubén.
Exigim també que es respectin els drets humans a tot arreu.
LA SOLIDARITAT NO S'EMPRESONA, JUNTES HO PODEM TOT!

02/06/2012                                                                                                                                                                                                    

Manifest del Col·lectiu Negres Tempestes

 

Però què s'han cregut?!


Pensen que ens amagarem a casa nostra, detenint i empresonant companys de lluita? Pensen que deixarem d'intentar canviar aquest status quo que cada dia, a nosaltres el poble, ens ofega més i més? Pensen que ens donarem per vençuts o que perdrem forces perquè ens haurem de dedicar a alliberar els nostres companys injustament empresonats, o perquè haurem de preparar judicis farsa? A cada detenció, a cada empresonament, més persones s'indignen i clamen un canvi social que ha de ser imminent, doncs el sistema capitalista ja no s'aguanta per enlloc. A cada cop que ens doneu, més persones s'uneixen per a derrocar-vos.

Parleu de justícia i control social per respectar els drets dels altres. Nosaltres també parlem de justícia, per a saber com us gasteu els diners que humilment, a cada compra i en el pagament de tributs, van a parar a les vostres mans. Per a saber com és que ens esteu retallant els drets que els nostres avis van aconseguir per a totes nosaltres. I dieu que som violents, però els suïcidis van en augment i moren persones que agonitzen en les, cada cop més llargues, llistes d'espera. Diàriament hi ha més persones en el llindar de la pobresa, més gent sense feina, més famílies sense casa, persones a les que els hi heu robat el somriure, ben al contrari que el que resta a la vostra cara. Sabeu que si respecteu als mercats, no patireu, que si afavoriu els lobbies empresarials i els diners en paradisos fiscals, ...; que si afavoriu als més rics, el favor us el retornaran.

Però nosaltres n'estem fartes de sangoneres i creiem fermament que tot pot canviar. Ja hem començat a fer-ho, ho sabeu, i per això ens reprimiu i ens empresoneu els companys. Sabeu que cada cop hi ha més gent que es contagia de la ràbia que podem sentir per tot el que està passant.  Però aneu en compte, perquè estem aprenent a prescindir de vosaltres, ens estem autoorganitzant, autogestionant, cooperant, ajudant i estem generant una nova societat que us farà fora i que alliberarà en Rubén i l'Andreu de la presó on els heu ficat.

Les vostres presons ja no ens fan por i algun dia cauran. Serà llavors quan vosaltres, corruptes governants i mercaders rapinyaires d'alta volada, ajudareu als més necessitats, netejareu les cagarades dels avis i àvies als qui anteriorment heu reduït la paga, ajudareu als qui ho necessitin. Perquè sou vosaltres els inadaptats que necessiteu re-educar-vos. Us esteu carregant el món que nosaltres i els nostres companys represaliats defensem dels vostres atacs al Poble i a la Natura, que si continuem com dieu vosaltres aviat no hi haurà ni aire per a respirar. N'estem fartes de polítics ineptes que, amb l'estratègia de la por, volen fer callar les veritats que es diuen a la cara, volen amagar les estratègies que practiquem per passar de vosaltres i generar un món més just, horitzontal i solidari.

Més por us hauria de fer a vosaltres generar tanta ràbia.

Llibertat Andreu i Rubén, us volem a casa!
Col·lectiu Llibertari Negres Tempestes

 

02/06/2012                                                                                                                                                                                                     

Comunicat de L'Assamblea de Barrio de Lavapies y CSO Casablanca (Madrid)


NOS REPRIMEN PORQUE NOS TEMEN:

LIBERTAD PARA RUBÉN Y ANDREU!

Lo que todos tenían en común es que eran jóvenes y militantes. De izquierda. ¿De qué se les acusa?De participar en una Huelga, no. Por supuesto, eso sería legal. ¿De ser militantes, de distintos movimientos estudiantiles y políticos? No, claro, eso sería persecución política. Los mossos han decidido arrestar, dos meses después, a estos dos compañeros por las acciones del día de la Huelga General del 29 de marzo contra la sede del BBVA y de Fomento, así como de “haber participado en un piquete matinal en la Estación de Sants”. También querían que se les imputara pertenencia a organización criminal. La jueza lo ha desestimado.
Esta es la estrategia del miedo. De la violencia bruta. Del intento de callar nuestras bocas a patadas y porrazos. De levantar muros para que no se oigan las palabras justas, que gritan y llaman a la solidaridad y a la construcción de una sociedad en la que realmente se nos respete a las personas y se nos ponga en el centro antes que a grandes intereses económicos y partidistas. Este es el intento de que la gente que luchamos dejemos de hacerlo porque podemos ir a la cárcel, de que abandonemos las calles porque la represión va a venir a castigarnos.
Lo que no entienden los que están en el poder es que somos más. Y que tenemos la razón. Si quieren ver esto como una guerra (las fuerzas y cuerpos de seguridad del Estado están adoctrinadas para ello, no lo olvidemos) es su decisión. Las personas que nos reunimos, que militamos, que hablamos y construimos otra sociedad vamos a seguir haciéndolo.
No tenemos miedo, cuando vemos a las familias que se quedan en la calle con una deuda de por vida. Sabemos que hacemos bien en realizar piquetes e ir a huelgas cuando a las personas que tienen trabajo les bajan continuamente el sueldo, les piden “sacrificios” mientras quienes tienen grandes cargos siguen cobrando salarios de seis cifras. No podemos dejar de militar cuando miramos a nuestro alrededor y vemos a gente que pierde la esperanza de tener un trabajo que ya ni siquiera se plantea que sea digno. Tenemos la valentía que da el saber que la juventud está preocupada por los teléfonos móviles, sí, pero para denunciar la persecución policial y desenmascarar a unos medios de comunicación contentos cortando y pegando comunicados policiales y políticos. Nos acompaña la razón cuando observamos que se persigue y criminaliza a las personas por el color de su piel, siempre y cuando este venga acompañado por poco dinero en el bolsillo. Continuamos luchando cuando vemos de nuevo la doble vara de medir de la justicia, cada vez más ciega, que hace que compañeros estén en prisión preventiva por haber ido a una huelga, mientras Rato continua en libertad, mientras los responsables de que estemos así continúan impunes.
Podrán perseguirnos. Podrán seguir aumentando los presupuestos de los cuerpos policiales y represivos mientras destruyen la educación y la sanidad. Continuarán intentando criminalizar al pensamiento crítico y la inteligencia colectiva. Pero no lo conseguirán.
Porque no tenemos nada que perder. Nos han quitado cosas materiales. Nunca podrán quitarnos la palabra, la solidaridad, la libertad, la esperanza. La certeza de estar luchando por un mañana digno, justo y que nos permita vivir bien a todas las personas. La inteligencia colectiva y el sabernos parte de un movimiento que nos apoya, de una sociedad que nos sustenta porque no quiere seguir sacrificando nada más.
Nos reprimen porque nos temen. Exigimos la liberación de Rubén y Andreu, así como de todas las personas represaliadas y encarceladas por el simple delito de exigir que la crisis la paguen aquellos que la generaron, que este no es el mundo que queremos y no vamos a ser cómplices con nuestro silencio. Que apunten donde lo puedan leer siempre: no vamos a dar ni una paso atrás ante este recorte de libertades.


31/05/2012                                                                                                                                                                                                     

Des de Can Vies exigint la Llibertat de Rubén i AndreuDes del CSA Can Vies donem tot el nostre suport i solidaritat als nostres companys Andreu, Rubén i a totes les companyes que estan siguen víctimes de la repressió amb detencions i empresonaments arran dels fets de la vaga general del 29 de març.

No és casualitat que totes les persones detingudes siguin membres actius i militants dels moviments socials que lluiten dia a dia pels drets i llibertats en contra la violència intrínseca al sistema capitalista.

Aquestes detencions responen a una estratègia política amb el suport dels mitjans policials i de comunicació per tal de callar les veus d'aquelles que denuncien i que s'oposen a les injustícies.

És per això que fem una crida a la mobilització i a la solidaritat activa. No és moment de pors; és l'hora de prendre els carrers, plantar-los cara i recuperar les nostres vides. Exigim la llibertat de l'Andreu i en Rubén i la retirada dels càrrecs de totes les encausades.

LA SOLIDARITAT NO S'EMPRESONA, JUNTES HO PODEM TOT!


30/05/2012                                                                                                                                                                                                     

 Comunicat de Suport de Maulets

Aquest matí ha estat detingut al barri de Sants de Barcelona Andreu, militant de Maulets de Tortosa (el Baix Ebre). Poc després ha estat portat a presó de manera provisional. Des de Maulets volem transmetre-li tot el nostre suport i la nostra solidaritat, tant a ell com a tots els empresonats arran de la vaga del 29 de març i n'exigim l'immediat alliberament i que es tanquin totes les causes obertes contra ell. Així mateix, exigim la posada en llibertat d'en Rubén, activista detingut també a Sants.
També volem denunciar la violència que imposa el sistema capitalista, i que aflora amb la màxima cruesa en temps de crisi. L'exclusió social que pateixen molts ciutadans a causa de l'atur, -que afecta la meitat dels jóvens-, els desnonaments, la manca de representació de la ciutadania en els organismes de poder... són mostres d'aquesta violència sistemàtica.
Arran de les accions directes de l'última vaga contra els bancs, culpables de la crisi, i multinacionals, que pressionen els governs per disminuir els drets laborals i augmentar les plusvàlues, l'estat ha accelerat els mecanismes repressors, com demostren les nombroses detencions i empresonaments i les estratègies policials en l'ús de bales de goma i gasos lacrimògens, que van provocar centenars de ferits durant la passada vaga. Mentrestant, aquells que s'han aprofitat de la ruïna del país, com ara l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, Fèlix Millet o Iñaki Urgandarín, es passegen tranquil·lament pel carrer.
Es vol criminalitzar els moviments socials i la gent que lluita amb una campanya mediàtica difamatòria sense precedents i, d'aquesta manera coartar encara més les llibertats. La web promoguda per Interior, que vulnerava tots els drets és una eina més en l'objectiu de sumir els Països Catalans en un estat policial i reprimir les legítimes mostres de rebuig a les polítiques antisocials dels governs. Detencions com les que es van produir a Mallorca arran de les protestes contra el govern de Bauzà i els expedients per les manifestacions de la primavera valenciana són una mostra d'aquesta política repressora, que afecta directament militants de l'Esquerra Independentista.
La nostra reacció davant tot això no ha de ser cap altra que continuar en la nostra tasca de denúncia del model actual i en la construcció d'una alternativa basada en la justícia social del nostre poble.

No podran amb nosaltres! Visca la terra!
Andreu i Rubén llibertat!
Maulets, el jovent independentista revolucionari
CAJEI, Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista


http://maulets.org/node/594


31/05/2012                                                                                                                                                                                                     

Comunicat de la Candidatura d'Unitat Popular Nucli Sants-Montjuic

Prou repressió: Llibertat Andreu i Rubén!

Durant les últimes hores s’ha dut a terme una ràtzia de detencions contra activistes que van participar en les mobilitzacions de la vaga general del passat 29 de març. Com a resultat d’aquesta darrera operació, s’han practicat 10 detencions fins ara, restant-ne 4 a disposició judicial. Dels sis detinguts que van prestar declaració ahir, dos d’ells, veïns de Sants, es troben en presó preventiva sense fiança. Davant d’això, el nucli de Sants-Montjuic de la Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona exigim: 

• La immediata posada en llibertat sense càrrecs per en Rubén i n’Andreu, a dia d’avui empresonats.


• L’absolució de totes les persones detingudes i a l’espera de judici per fets relacionats amb la vaga general del 29 de març. 

 

• El cessament immediat del Conseller d’Interior, Felip Puig, com a artífex de la cacera de bruixes contra els   moviments socials, polítics i sindicals.


Així mateix, volem fer les següents consideracions:• Destinarem tots els esforços que siguin necessaris per assolir la llibertat dels companys Andreu i Rubén, així com la llibertat i absolució de la resta d’encausades.


• Fem una crida a la mobilització i a participar de totes les convocatòries i iniciatives de suport que puguin sorgir els propers dies i mesos.


Llibertat Rubén i Andreu!
                                                Absolució encausades pels fets de la Vaga General!     Visca la Terra! 

Sants (Països Catalans), 31 de març de 2012
Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona
Nucli de Sants-Montjuic
                                       

31/05/2012                                                                                                                                                                                                     

Comunicat de suport de l'Assemblea Indignada de Sant Andreu


"Cassovila" Dissabte 2 de juny a Sant Andreu
 
Ni retallades, ni repressió!
Des que els poders econòmics, estatals i autonòmics van dir que hi havia crisi, no han parat les retallades antisocials que ens deixen cada cop més en la misèria. Com a resposta, els i les treballadores no hem deixat de lluitar i fer-hi front. La seva reacció és la repressió més ferotge: pallisses, càrregues, detencions, multes, empresonaments. I és que per tal d'imposar una reforma laboral que ens esclavitza, és necessari ofegar el malestar que genera, el malestar i la ràbia que milers de persones vam demostrar a la vaga del 29M.

Només a Sant Andreu, des del 29 de març, quatre persones detingudes, set d'identificades, dues amb citacions. Arreu del Principat, 100 detingudes per la vaga general, 10 en els darrers dies. Cinc empresonaments preventius que han sortit. Dos presos preventius actuals, avui, ara, quan llegeixes això. Es diuen Ruben i Andreu, són veïns de Sants. I això, mentre polítics, empresaris i llurs amics reben rescats milionaris. Diners que ens roben, com les multes a la marxa nocturna feminista del 8 de març.

I la taca s'estén arreu del Països Catalans. A València arriben multes a més de 200 persones que van protestar per una educació pública i de qualitat en l'anomenada #primaveravalenciana. A Mallorca, la repressió ataca a qui defensa la llengua i planta cara a la prepotència de la dreta: quatre detinguts i vexats per la Guardia Civil per voler escridassar en Bauzà a Bunyola; a mans de la policia espanyola, dos per fer-ho a Manacor; sis detinguts per lluitar per una educació pública; quatre detinguts per denunciar la violència de l'Estat marroquí contra el poble Sahraui.

Ells ens retallen, nosaltres lluitem. Ells ens precaritzen, nosaltres lluitem. Ells ens reprimeixen, nosaltres seguim lluitant. En ple segle XXI, empresonen vaguistes. Com si fóssim al XIX. La nostra dignitat es torna a cobrar el preu de la repressió. La pressió polítics sobre el poder judicial fa més evident que mai que no hi ha separació de poders. Però hem perdut la por. Perquè sabem que la lluita és l'únic camí.

Absolució per a totes les encausades! Lluitar pels nostres drets no és cap delicte! Llibertat Ruben i Andreu!

Assemblea Sant Andreu Indignat


30/05/2012                                                                                                                                                                                                     

Purna se solidariza con los nuevos detenidos en los Països Catalans

Los Mossos d’Esquadra han detenido hoy a cinco jóvenes militantes de la Esquerra Independentista, cuatro de ellos en Barcelona y el quinto en Tarragona. Siendo dos de ellos estudiantes y miembros del SEPC. Asimismo, entre los detenidos se encuentra un compañero de Zaragoza (Aragón), colaborador de AraInfo – Achencia de Noticias d’Aragón.
Estas cinco detenciones hay que añadirlas a la incesante persecución y control policial que se está viviendo actualmente en los Països Catalans, y que se corresponde con la desmesurada actividad represiva que está llevando a cabo el Govern de la Generalitat. Nos encontramos en un momento en el que cualquier voz disidente o actitud disconforme con el orden establecido pretende ser acallada, poniendo en entredicho principios tan básicos como el derecho a manifestación o la libertad de expresión.
Desde las autoridades se están imponiendo unas medidas injustificadas y represivas con el objetivo de acabar con un colectivo organizado que ha perdido el miedo y que es cada vez mayor. Cada día somos más las que salimos a la calle, cada día somos más las que hemos elegido la opción de luchar y cada día somos más todas aquellas que hemos dicho que no: no a este sistema capitalista que nos ahoga, no a este modelo económico que destruye pilares sociales básicos como la educación y la sanidad, no a la actitud represiva y no a este modelo de vida que nos pretenden imponer y que atenta contra la misma dignidad humana.
Somos conscientes de que estamos haciendo bien las cosas y sabemos que la oposición real que tiene el actual gobierno somos nosotras, esos que durante el día a día peleamos en las calles por la construcción de un modelo socio-económico realmente justo, que garantice la igualdad, la libertad y la cultura de cada territorio.
Desde Purna, A Chovenalla Revolucionaria y Independentista, exigimos la puesta en libertad de las y los presos políticos y nos solidarizamos con las detenidas por la huelga general del 29M. La represión no nos hará callar y atentados sociales como el de hoy nos dan todavía más ganas de seguir adelante. Si la represión aumenta nosotras creceremos con ella. Siempre estaremos allí. Por las detenidas, por todas ellas.

INDEPENDENCIA Y SOCIALISMO
SOLIDARITAT ENTRE POBLES
ENTALTO ARAGON LIBRE


01/06/2012                                                                                                                                                                                                     


Vam mais de 90 detençons pola GG em Catalunya. Novas detençons de jovens esta semana.


imagem Maio 2012


A organizaçom juvenil catalana CAJEI denuncia um processo de perseguiçom jurídico-policial que pretende vincular atos de luita obreira praticados durante a Greve Geral do passado 29 de março com associaçom ilícita e organizaçom criminal. Esta estratégia praticada polo estado já foi também aplicada na Galiza, onde a própria BRIGA foi encausada sob ordens da Guardia Civil pretendendo nada mais nascermos, ilegalizar-nos.


Durante os primeiros dias desta semana fôrom detidas várias pessoas, numha operaçom vinculada ao web de delaçom aberto pola conselharia de interior catalana para favorecer o chibateo. Entre as pessoas detidas figuram maioritariamente jovens militantes, que eram prendidos sob a imputaçom de desordens, danos, e outros que adquirem umha dimensom punitiva maior, como o de associaçom ilícita e integraçom em organizaçom criminal.


Embora nom manejamos dados fiáveis concretos sobre o número de pessoas detidas nas últimas horas nem a sua filiaçom política, sim podemos antecipar a nossa solidariedade com todas e todos em funçom da petiçom de apoio nacional e internacional que estám a demandar l@s jovens da esquerda independentista catalana. Sugerimos continuardes o processo repressivo visitando o seu portal cajei.cat


SOLIDARIEDADE INTERNACIONALISTA!
A LUITA OBREIRA NOM É DELITO!
STOP REPRESSOM NOS PAÏSOS CATALANS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada